RSA lancerer nu JAC i Danmark!

Som en traditionel importør, vil RSA repræsentere JAC på salg, service og reservedele. Derudover bekræfter RSA, at de vil være importør for JAC i Danmark, Norge, Sverige, Estland, Latvia og Litauen. Den første model er den elektriske familie-SUV, JAC e-JS4. Senere kommer der flere spændende elektriske modeller.

Endelig kan RSA bekræfte at de bliver importør af JAC i flere lande. Distributionsaftalen er nu underskrevet efter en lang og god dialog som startede allerede i 2017.

JAC er en af de største kinesiske bilproducenter, og producerer både personbiler og kommercielle køretøjer. Bilproducenten er Volkswagens partner for elektriske biler i Kina. JAC producerer sine el-biler på samme samlebånd som Volkswagen, og sælges under forskellige mærkevarer på det kinesiske marked. JAC har også underskrevet en strategisk samarbejdsaftale med NIO, og producerer i dag alle NIO-biler på de samme højteknologiske fabrikker som JAC.

JAC er også en af Kinas største eksportselskaber, og er til stede i mere end 130 lande. Nu står Norden og Europa for tur, i et strategisk samarbejde med RSA.

-RSA har været i dialog med JAC i mere end fem år for at etablere et komplet import- og forhandlernetværk for bilsalg, eftermarked og reservedele i flere nord-europæiske lande. Vi er glade for endelig at kunne annoncere starten på et spændende samarbejde. Fabrikken er nu klar, og vi har store ambitioner for JAC og deres modeller. Vi er sikre på at dette er starten på noget stort, siger Country Manager i RSA Danmark, Steffen Vilstrup.

JAC har en lang historie inden for produktion af både personbiler og kommercielle køretøjer, og har de sidste år satset stort på elektriske drivlinjer. JAC var en pioner inden for produktion af elektriske biler allerede i 90’erne.

JAC e-JS4 – en elektrisk SUV

Den første model er den elektriske JAC e-JS4 – en mellemstor familie-SUV med 434-589 km rækkevidde (WLTP kombineret/urban) og 65,7 kWh batteripakke. 3-faseladning og varmepumpe er standard, og den kommer med fem sæder.

På ydersiden har e-JS4 et hårdt udtryk med fine linjer. På indersiden er den rummelig med et moderne udtryk, med blandt andet en 10,25” touchskærm. Forsæderne i læder, er både justerbare og opvarmede.

Udstyrslisten er omfattende, og består blandt andet af elektrisk panorama soltag, 360 graders kamera og Apple CarPlay/Android Auto.

Det store bagagerum på 520 liter, dækker behovet for den danske børnefamilie.

-Vi forventer at få de første biler til Danmark i starten af 2023. Vi er allerede godt i gang med at opbygge et solidt forhandlernetværk for JAC og afsøger samtidig det danske marked for nye, potentielle forhandlere, siger Country Manager i RSA Danmark, Steffen Vilstrup.

RSA Danmark har som filosofi at være til stede i så mange byer i Danmark som muligt, og det kommer vi til at fortsætte med når det omhandler JAC. Vi ser mange bilmærker som starter op med agentmodeller i stedet for traditionelle forhandlernetværk, men vi tror at kunder ønsker lokal tryghed og tilstedeværelse når man køber bil, siger Steffen Vilstrup.

Der er bestilt et stort antal biler, og de vil være svært leveringsdygtige i alle lande, tilføjer han.

Prisen på JAC e-JS4 i Danmark er ikke offentliggjort endnu.

Fremtidige modeller

JAC har en række elektriske modeller i hjemmemarkedet som dækker de fleste segmenter. De første planlagte modeller udover e-JS4 for JAC i Danmark, er den lille bil e-JS1 og familiebilen e-J7 Pro.

-JAC er meget vigtig i vores internationale satsning. Vi mener JAC vil passe perfekt ind i vores produktportefølje, som allerede består af elektriske vare- og personbiler. Dette åbner også op for muligheder i nye lande med vores nysatsning i de tre lande i Baltikum, siger Steffen Vilstrup.

Hvem er JAC Motors?

JAC blev etableret i 1964 og producerer både personbiler og kommercielle køretøjer. JAC er en af verdens største producenter af elbiler, og sælger over en halv million køretøjer om året (både elektriske og fossile køretøjer). Selskabet har gennem årene etableret Joint Ventures med store virksomheder som Volkswagen og NIO.

JAC har siden opstarten i 1964 udviklet sig fra at være en producent af lastbiler, til at være et stort teknologiselskab som udvikler personbiler, motorer og elektriske drivlinjer.

Om RSA

RSA er importør af fem bilmærker i totalt 12 lande, og har tæt på 250 forhandlere. Selskabet forventer i år en omsætning på over 6 milliarder norske kroner og over 10.000 solgte biler.

RSA er en nord-europæisk bilimportør og den officielle distributør af JAC i Norden og Baltikum. Som et privatejet selskab med historie helt tilbage til 1936, har RSA udviklet stærke mærker i flere markeder.

Med samarbejdet mellem RSA og JAC, tager selskabet nu et yderligere skridt ind i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen af den helelektriske serie af nuværende og fremtidige modeller.

13/12/2022 07:57

JAC Motors

Jan’s Auto